Lieke van Lexmond kiest niet tussen baby en werk

Lieke van Lexmond vindt het belangrijk om ook met een kind gewoon te blijven werken. "Ik geloof niet dat ik daar tussen kan kiezen. Ik denk gewoon dat je het echt heel mooi kan combineren", zegt de 32-jarige presentatrice in Spits. Van Lexmond maakte woensdag bekend dat ze vier maanden zwanger is.

"Thuis met een kind op bank is fantastisch, maar ik vind het niet van deze tijd om te hoeven kiezen", vervolgt ze. De presentatrice wil ook in de programma's die ze presenteert diversiteit. "Van Spellingsstrijd tot Everybody Dance Now en Het Zesde Zintuig. Het zijn allemaal afwisselende programma's."

Wel vindt ze het belangrijk dat ze geen oppervlakkige televisie maakt. "Het moet niet te plat en te cynisch zijn. Ik zou ook nooit te hard en ten koste van kandidaten grappen willen maken op televisie", zegt Van Lexmond. "Bij programma's als Everybody Dance Now probeer ik niet alleen maar naar het pakje te kijken maar ook naar het verhaal dat erachter zit. Ik probeer het altijd persoonlijk te maken."