Rolling Stones schrappen restant toer

The Rolling Stones hebben een streep gezet door alle concerten die ze nog zouden geven in Australië en Nieuw-Zeeland. De rockband blies na het overlijden van Mick Jaggers vriendin al de show af die ze woensdagavond zouden geven in het Australische Perth. Daar komen nu de zes optredens bij die ze zouden geven tot en met 5 april. Ze worden later ingehaald, wanneer is nog onbekend.

"The Rolling Stones zijn bedroefd en teleurgesteld om de annulering van de rest van hun 14 on Fire-tournee door Australië en Nieuw-Zeeland aan te moeten kondigen, naar aanleiding van de dood van L'Wren Scott", staat op de site van de band. "Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood willen al hun fans bedanken voor hun steun in deze moeilijke tijd en hopen dat ze de reden van dit bericht volledig zullen begrijpen."

Jaggers vriendin, modeontwerper L'Wren Scott, werd maandag dood gevonden in haar New Yorkse appartement. Ze pleegde hoogstwaarschijnlijk zelfmoord. Of haar dood ook gevolgen heeft voor het concert dat in juni gepland staat op Pinkpop is onduidelijk, maar organisator Jan Smeets gaat daar niet van uit.