Huisman heeft Game of Thrones-boeken nooit gelezen

Michiel Huisman heeft de boekenreeks waar de serie Game of Thrones op is gebaseerd nooit gelezen. "Ik heb daar geen tijd voor gehad. Ik werd gecast en twee maanden later stond ik op de set. Het was me nooit gelukt me voor te bereiden en de boeken te lezen", zegt de acteur, die vanaf april te zien is in het vierde seizoen van de HBO-serie, tegen de Amerikaanse website Zap 2 It.

De 32-jarige Huisman, die al eerder in Amerikaanse films en series te zien was, vindt het ook niet nodig om de vijf tot nu toe verschenen delen van A Song of Ice and Fire te lezen. "Er zijn zo veel manieren om meer te weten te komen dan wat er in het script is geschreven", legt de acteur uit. "Het heeft mij erg geholpen om op het internet verhaallijnen uit de boeken te onderzoeken."

De Nederlander neemt de rol van Daario Naharis over van Ed Skrein. Volgens Huisman zijn er geen gesprekken gevoerd om het personage, dat in de boeken een blauwe baard en heeft, een opvallender uiterlijk te geven. "De serie volgt de boeken, maar is niet hetzelfde als de boeken."