Trouwen vanaf je negende in Irak

Het parlement moet het nog goedkeuren, maar Irak staat op het punt een wet aan te nemen die het kindhuwelijk legaal maakt. Als de wijze mannen in de regering hun goedkeuring uitspreken, mogen sjiïtische meisjes van negen trouwen.

Niet iedereen is even gelukkig met de nieuwe wet. De afgelopen dagen hebben veel vrouwen geprotesteerd tegen de natte droom van elke pedofiel.

Dat er vrouwen zijn die juist het tegenovergestelde denken bleek gisteren. Tientallen vrouwen gingen de straat op om hun steun te betuigen aan het wetsvoorstel. Dit alles onder het mom van: de vrouwen die tegen het voorstel zijn, spreken niet namens alle vrouwen van Irak.

Nu is het nog zo dat meisjes pas aan hun oude viezerik kunnen worden uitgehuwelijkt wanneer ze achttien zijn. Hoewel het met speciale toestemming ook mogelijk is om een vijftienjarige uit te wonen. Maar gelukkig voor de reliekneuzen, en geheel in overeenstemming met de levenswandel van de profeet, is het binnenkort mogelijk om in het huwelijk te treden met je eigen Aïsha.

Mensenrechtenorganisaties zijn niet echt blij met het voorstel en hebben de Iraakse regering erop aangedrongen de wet terug te trekken. Volgens hen is de wet een stap terug in de tijd.