Sylvie Meis gaat mogelijk aan de slag in de VS

Sylvie Meis is in de toekomst mogelijk te zien op de Amerikaanse televisie of in de Amerikaanse Vogue. De presentatrice was in New York voor de première van de musical Rocky en had een afspraak met de directeur van internetgigant AOL en ook gaf ze haar telefoonnummer aan Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue.

Tim Armstrong, de directeur van AOL, had Meis uitgenodigd voor een afspraak. "Hij nodigde me uit om tijdens de New York Fashion Week wat dingen voor zijn tv-zenders te gaan doen", zegt de presentatrice in De Telegraaf. "Modeitems, maar hij opperde ook om mij in te zetten bij een nieuwe talentenshow."

De 35-jarige Meis denkt dat Joop van den Ende, de producent van Rocky die haar uitnodigde voor de première, achter de afspraak zat. "Wie anders zou dat voor me hebben kunnen regelen? De komende weken gaan we in gesprek en ik stel me er natuurlijk veel van voor."

De presentatrice, die momenteel op de cover van de Nederlandse Vogue staat, liet haar omslag bij de première aan Wintour zien. "Ze lachte en complimenteerde me. Maar het mooiste vond ik dat zij met een korte handbeweging een assistent riep en hem vroeg mijn telefoonnummer te noteren." De hoofdredactrice liep daarna weg. "Dus ja, wat moet ik daarvan denken? De eerste jaren wissel ik nu dus in elk geval niet meer van telefoonnummer."