Speechschrijver Hollande is ook expert gangsterrap

De nieuwe speechschrijver van de Franse president François Hollande houdt er een dubbelleven op na. Naast het al jaren bekleden van functies in de Franse politiek is Pierre-Yves Bocquet onder de naam 'Pierre Evil' ook deskundige op het gebied van Amerikaanse gangsterrap. Dat heeft de Franse krant Le Monde maandag gemeld.

De 40-jarige technocraat werkte voorheen bij het ministerie van sociale zaken. Zijn collega's waren, op een enkele uitzondering na, niet op de hoogte van zijn andere carrière. Le Monde achterhaalde dat het Bocquet is die schuilgaat achter het pseudoniem 'Pierre Evil', een gerespecteerd criticus van Amerikaanse rap. Hij publiceerde onder die naam twee boeken over het muziekgenre: 'Gangsta rap' uit 2005 en 'Detroit Sampler', dat dit jaar verschijnt.

Andere muziekjournalisten wijzen erop dat 'Pierre Evil' geen kleine jongen is. "Hij is wat mij betreft een van de drie beste Franse raprecensenten", zegt journalist en musicus Fred Hanak. "Hij weet waarover hij het heeft, besteedt aandacht aan de teksten en maakt nooit een fout."