'Hele week zonnig lenteweer'

Het mooie lenteweer van de afgelopen dagen houdt vermoedelijk nog de hele week aan. Het blijft droog en ook de zon laat zich regelmatig zien. Wel wordt het iets minder warm dan dit weekeinde. Zondag wordt het mogelijk opnieuw recordwarm, verwacht weeronline.nl.

Nederland behoort volgens de meteorologen bij de warmste plekken in Europa. Zondag wordt het uitzonderlijk warm voor begin maart. In het zuiden van het land kan het mogelijk 21 graden worden. In de afgelopen honderd jaar werd het slechts een keer eerder 20 graden in de eerste tien dagen van maart. Dat was op 6 maart 1989 in Maastricht. Het landelijk dagrecord van 9 maart staat op 18,4 graden in De Bilt en stamt uit 1977.

Zaterdag werd ook al geschiedenis geschreven met de warmste 8 maart sinds het begin van de metingen. In De Bilt werd het 16 graden, terwijl de thermometer in Maastricht de 18,9 graden aantikte.

Het weer blijft voorlopig goed. De temperaturen liggen rond de 13 graden, terwijl de minima 's nachts rond of net boven het vriespunt liggen. Volgend weekeinde draait de wind naar het westen en neemt de kans op regen sterk toe.