Legoland dicht na extreemrechtse dreigementen

Het Britse Legoland sluit zijn hotel dit weekend nadat het pretpark dreigementen van extreemrechtse afzenders had ontvangen. Dat meldde het Britse persbureau PA donderdag. De dreigementen kwamen binnen nadat Legoland overeen was gekomen om een plezierdag voor een islamitische vereniging te organiseren.

Legoland had het hotel exclusief aan de Moslim Onderzoek- en Ontwikkelingsstichting verhuurd. Het attractiepark werd bedreigd per telefoon, e-mail en via sociale media. "Dit is walgelijk en mag NIET plaatsvinden", schreef een extreemrechtse blogger van de British National Party. "Als iemand een dag alleen voor blanke christenen zou willen organiseren, zou diegene voor racist worden uitgemaakt. Maar als het om moslims gaat, durft niemand iets te zeggen."

"Wij vinden het extreem jammer dat we de boekingen moesten afzeggen", zei een woordvoerster van Legoland. "De veiligheid van onze gasten en personeel is onze eerste prioriteit en om die reden hebben we deze moeilijke beslissing genomen."

Enkele bezoekers wier boeking werd afgezegd reageerden teleurgesteld. "Dit is ronduit schandalig", schreef een moeder op Facebook. "Ik zie er tegenop om dit aan mijn kinderen te vertellen als ze vanavond thuiskomen."

De Britse politie onderzoekt de dreigementen.