John de Wolf loopt boos weg bij Giel Beelen

John de Wolf is woensdagochtend boos weggelopen uit de radio-uitzending van Giel Beelen. De 51-jarige ex-profvoetballer kwam langs om over zijn boek De Wolf, John te praten, maar wilde het niet over een pokerfragment hebben omdat dat volgens hem al genoeg is besproken in andere media.

"Volgens mij is er gisteren geschakeld met jullie team en is er gevraagd om iets anders te bespreken", zei De Wolf. "Dat is mij ook gevraagd, en ik heb gezegd: geen sprake van", reageerde Beelen. "Als ik dat van tevoren had geweten, was ik thuis gebleven", aldus De Wolf.

"Dan ben ik er klaar mee", zei De Wolf, toen Beelen zijn luisteraars toch een hoorspelfragment ging laten horen waaruit blijkt dat de ex-profvoetballer zijn teamgenoten bij Oranje bedroog met pokeren. "Ga je nu weg?", vroeg Beelen."Ik vind dit beneden alle peil", reageerde De Wolf.

"Maar dit is gewoon een fragment uit je boek", diende Beelen hem van repliek. "Schrijf dan geen boek, flikker op", zei de radiomaker later nog. Ook De Wolfs biograaf Jeroen Siebelink, die eveneens in de radiostudio zat, ging ervandoor. "Ik moet solidair zijn."

Het 'kaartincident' speelde zich af tijdens een trainingskamp van Oranje in aanloop naar het WK van 1994. De Wolf speelde vals tijdens een potje kaarten met Rob Witschge, de broertjes De Boer en Aron Winter.