Paus roept 'kut'

Het katholieke idee dat de paus onfeilbaar zou zijn kan op de schop. Tijdens een toespraak die paus Frans afgelopen zondag hield, riep de kerkleider namelijk voor iedereen duidelijk hoorbaar, het woordje 'kut'. Of althans het Italiaanse equivalent daarvan.

"Als eenieder van ons niet alle rijkdom voor zichzelf houdt, maar de helft gebruikt om anderen te helpen, in dat kut," <korte pauze> "in dat GEVAL zal de voorzienigheid van God zichtbaar worden dankzij dit gebaar van solidariteit," hield Frans de samengestroomde gelovigen voor.

Het Spaanstalige hoofd van de katholieke kerk heeft klaarblijkelijk wat moeite met het Italiaans. Zijn bedoeling was om het woordje 'caso' te gebruiken, dat 'geval' of 'zaak' betekenen kan. Daarvoor in de plaats kwam een kleine slip of the tongue en zei hij 'cazzo'. Het Italiaanse woord voor 'penis', dat meestal in een vulgaire context gebruikt wordt op dezelfde manier waarop Engelstaligen 'fuck' gebruiken en Nederlanders eerdergenoemde krachtterm.

Om een kort geding toch nog wat uit te rekken: de paus heeft een vunzige krachtterm gebruikt! Zelfs de spreekbuis van God kan foutjes maken.


Het zij u vergeven, Zijne Heiligheid