'Moderne vrouwen zijn bitches'

Sarah Jessica Parker vindt dat vrouwen een stuk gemener zijn dan tien, vijftien jaar geleden. "De vrouwen die de hedendaagse cultuur domineren zijn behoorlijk onvriendelijk tegen elkaar", zegt de actrice in het Amerikaanse tijdschrift Harper's Bazaar. "Hun taalgebruik is heel verwerpelijk en gemeen."

Parker vond de tijd dat zij in de tv-serie Sex and the City, die van 1998 tot en met 2004 werd uitgezonden, een stuk vriendelijker. "Het is verrassend maar dat was een onschuldigere tijd", zegt de actrice. "Ik vind het fijn om te bedenken dat Carrie en de andere vrouwen in Sex and the City heel aardig tegen elkaar waren."

De 48-jarige Parker leest mede doordat ze vrouwen, en trouwens ook mannen, tegenwoordig zo onaardig vindt, niet graag stukken over zichzelf. "Dat is vaak wreed en dat begrijp ik niet zo goed."

De actrice zou graag teruggaan naar een tijd waarin mensen minder onaardig tegen elkaar zijn. "Het is niet goed voor ons." Parker vindt het sowieso niet interessant wat over haar wordt geschreven. "Ik lees helemaal niets en ik googel mezelf ook niet", zegt ze. "Ik wil altijd alles weten, behalve wat ze over mij schrijven."