Soldaat van Oranje gaat zeker tot eind 2014 door

Soldaat van Oranje staat nog tot zeker december op de planken. De musical, de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis, is wederom verlengd. Kaarten voor de nieuwe speelperiode zijn vanaf zaterdagochtend verkrijgbaar, maakten de producenten woensdag bekend.

"Toen we aan dit avontuur begonnen, hadden we natuurlijk gehoopt op een lange speelperiode, maar dat we nu al acht tot tien maanden vooruitlopen, is wel heel uniek", reageert producent Fred Boot op de verlenging. "We begrijpen dat het voor het publiek niet altijd makkelijk is om zo ver vooruit te plannen, maar hopen met deze nieuwe verlenging weer te voldoen aan de grote vraag."

De musical Soldaat van Oranje, over het leven van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema, ging in oktober 2010 in première. Alle inmiddels ruim 1100 voorstellingen waren uitverkocht. Ruim 1,2 miljoen mensen hebben de musical gezien. Met de nieuwe verlenging staat Soldaat van Oranje ook op 30 oktober op de planken. Dan viert de musical zijn vierjarig bestaan.