Van diefstal verdacht raadslid op vrije voeten

Het raadslid van de Twentse gemeente Dinkelland dat ervan wordt verdacht tonnen te hebben gestolen uit de kas van de plaatselijke begrafenisvereniging is vrijgelaten. Hij mag de behandeling van zijn rechtszaak thuis afwachten, meldt de rechtbank in Almelo dinsdag.

De 51-jarige Arwin van G. uit Denekamp moet zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo mag hij geen andere misdrijven plegen en moet hij zich melden als justitie en politie daarom vragen. Ook moet hij altijd beschikbaar zijn voor het OM en de politie. Als hij zich niet aan de regels houdt, gaat hij alsnog de cel in.

Van G. was naast raadslid ook penningmeester van begrafenisvereniging Helpt Elkander in Denekamp. Hij zou begin dit jaar de kas van de club hebben geplunderd en ervandoor zijn gegaan. Begin deze maand werd hij aangehouden in een hotel in de Portugese kustplaats Milfontes, vorige week werd hij uitgeleverd aan Nederland.

De Denekamper heeft waarschijnlijk een half miljoen euro buitgemaakt. Begin januari deed de begrafenisvereniging aangifte tegen de man.