'Justin Bieber weigert deal van aanklager'

Justin Bieber vindt de voorgestelde deal van de aanklager in de zaak wegens rijden onder invloed maar niets. Volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ vindt het Canadese tieneridool, dat vorige maand werd opgepakt in Miami Beach terwijl hij had geblowd en medicijnen had gebruikt, de voorwaarden van de deal niet goed.

Het voorstel van de aanklager is dat de zanger onder meer een taakstraf vervult, een cursus over alcohol volgt en een bijeenkomst bijwoont waar slachtoffers praten over hun ervaringen met rijden onder invloed. Ook wordt Bieber, als hij wel akkoord zou gaan, in een periode van zes tot negen maanden geregeld onverwacht getest op drugsgebruik. De zanger, die zou worstelen met meerdere verslavingen, zou vooral de drugstesten niet willen doen.

De 19-jarige Bieber zou de deal ook niet accepteren omdat de agent die de zanger aanhield in Miami gelogen zou hebben over de staat waarin Bieber werd opgepakt. Zo zei de politieman onder meer dat de zanger naar alcohol stonk. Ook wil de Canadees naar verluidt geen proeftijd, omdat hij dan alsnog in de problemen komt als hij weer de fout ingaat.

De zanger moet op 3 maart voor de rechter verschijnen. Bieber maakt, als hij het niet op een akkoordje gooit, kans in de cel te belanden. De zanger moet zich een week later ook melden bij de rechtbank in Toronto. Bieber zou eind vorig jaar een limousinechauffeur meerdere malen hebben geslagen. De zanger gaf zichzelf vorige maand aan.