Ruzie Apple en Samsung nog niet voorbij

Het slepende conflict over patenten tussen Samsung en Apple is nog altijd niet beslecht. De topmannen van beide bedrijven spraken in februari over schendingen van patentrechten nadat de rechter hen in januari tot een dialoog had gemaand. Die gesprekken leverden niets op, blijkt zaterdag uit Amerikaanse rechtbankdocumenten. Wel willen de bedrijven opnieuw om tafel.

Onder meer bestuursvoorzitter Tim Cook van Apple en diens collega van Samsung Shin Jong-Kyun troffen elkaar om de talrijke geschillen door te spreken tijdens een sessie die een dag duurde. Sinds 2011 voeren Apple en Samsung over de hele wereld juridische gevechten uit in strijd om dominantie in de smartphonemarkt.

Hoewel Apple en Samsung niet als vrienden uit elkaar gingen, gaven beide bedrijven aan open te staan voor nieuwe gesprekken. Als die ook op niets uitlopen dan beginnen het Amerikaanse en het Zuid-Koreaanse bedrijf eind maart aan een nieuwe rechtszaak in de VS. De rechtbank in San José wilde dat de technologiebedrijven schikkingsgesprekken zouden voeren om een nieuwe rechtszaak te voorkomen.

Bij de gesprekken waren meer afgevaardigden van beide bedrijven aanwezig, en een neutrale partij. In 2012 voerden de bedrijven ook al schikkingsgesprekken. Ook toen leverde dat niets op.