'Tientallen aangiften tegen Robert Moszkowicz'

Zo'n 25 mensen hebben de afgelopen drie jaar aangifte gedaan van oplichting door juridisch adviseur en oud-advocaat Robert Moszkowicz. Dat meldt advocaat Willem-Jan Tielemans, die een aantal van de gedupeerden bijstaat. De slachtoffers stellen dat zij een torenhoge factuur hebben gekregen van Moszkowicz, terwijl hij bijna geen werk zou hebben verricht.

Moszkowicz zou bij zijn cliënten duizenden euro's in rekening hebben gebracht voor het soms alleen maar versturen van mails, zegt Tielemans van Blenheim Advocaten. Civiele zaken tegen Moszkowicz hebben volgens de advocaat geen zin gehad, omdat zijn adviesbureau op naam van zijn vrouw staat.

Deze week hebben nog vier mensen zich gemeld bij hem, zegt Tielemans. Het Openbaar Ministerie onderzoekt momenteel de aangiften. Wanneer de uitkomst van dat onderzoek bekend is, kan een woordvoerder van het OM niet zeggen.

Robert Moszkowicz zei vorig week in de Telegraaf dat hij niets weet van oplichting. De geruchten zouden volgens de oud-advocaat al jaren rondgaan. Hij raakte al diverse malen in opspraak en werd in 2006 van het tableau geschrapt wegens wantoestanden op zijn kantoor.