AH kan tientallen zoenende stelletjes verwachten

De Albert Heijn in Utrecht die maandag in het nieuws kwam vanwege twee zoenende meisjes kan donderdag tientallen zoenende stelletjes in de winkel verwachten. Na een oproep van de Utrechtse wethouder Gilbert Isabella geven woensdagmiddag op Facebook al 43 mensen aan van de partij te zijn.

"Laten we aanstaande donderdag een bezoekje brengen aan het filiaal en een boodschap van liefde en vrijheid verspreiden. Kussen tussen de schappen. Homo of niet. Neem je lief mee en spread the love", zo klinkt het op de Facebook-pagina Liefde in de Albert Heijn.

PvdA-wethouder Isabella, zelf homoseksueel, deed maandag op Twitter een oproep tot een zoenactie. "Ik geloof dat ik al mijn vrienden maar eens ga oproepen om tijdens het boodschappen doen in Albert Heijn elkaar even te zoenen. Lekker vol op de bek!", schreef hij.

De wethouder deed dit naar aanleiding van een incident op Valentijnsdag in de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg. Twee meisjes gaven elkaar daar een zoen op de mond en kregen vervolgens van een beveiliger te horen dat ze dat niet mochten doen. Het zou voor klanten aanstootgevend kunnen zijn.

Albert Heijn ging daarna door het stof. De supermarktketen bood de meisjes excuses en een bloemetje aan. Een woordvoerder noemde het incident 'heel vervelend'. "Wij staan niet achter de opmerking van die beveiliger. Mensen moeten elkaar in onze supermarkten gewoon een zoen kunnen geven, ongeacht hun geaardheid. En al helemaal op een dag als Valentijn."