Camera's opgehangen bij flat Benno L. in Leiden

Bij de seniorenflat waar Benno L. in Leiden woont, worden woensdagmiddag twee camera's ophangen. Monteurs installeren de apparaten bij de ingang van de flat en bij het parkeerterrein. De gemeente Leiden kon niet direct reageren.

Bij de woning van de veroordeelde kindermisbruiker protesteerden dinsdagavond tientallen mensen. Maandagavond uitten verschillende bewoners bedreigingen tegen L. in het programma Pauw & Witteman. Zondag waren de eerste protesten, nadat NRC Handelsblad dit weekeinde had geschreven dat L. in Leiden woont.

Burgemeester Henri Lenferink (PvdA) wil aan eind deze week, na onder meer gesprekken met ouders van schoolkinderen, besluiten of L. kan blijven. Hij legde de afgelopen dagen uit aan ongeruste Leidenaren waarom hij had besloten huisvesting te bieden aan L.

L. werd in 2009 opgepakt en uiteindelijk veroordeeld tot zes jaar cel voor het seksueel misbruiken van voornamelijk gehandicapte kinderen aan wie hij zwemles gaf. Na het uitzitten van twee derde van zijn straf kwam hij in juni voorwaardelijk vrij.