Piloot blijkt kaper vliegtuig

Het vliegtuig dat maandagochtend tijdens een vlucht van Ethiopië naar Italië werd gedwongen om naar Genève te vliegen blijkt te zijn gekaapt door de copiloot van het vliegtuig. De kaper is gearresteerd, meldt de politie. Alle passagiers en bemanningsleden zijn in veiligheid gebracht. Niemand raakte gewond.

De passagiers werden een voor een het vliegtuig uit geleid door de politie. Met hun handen boven hun hoofd geheven werden de inzittenden naar een bus gebracht.

De copiloot sloot de cockpit af toen de piloot naar het toilet ging. Hij kaapte het vliegtuig omdat hij asiel wilde aanvragen in Zwitserland.

Luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines meldde eerder op haar website dat het toestel was gedwongen zijn koers te verleggen, maar nam het woord 'kaping' niet in de mond. Een woordvoerder van de Zwitserse luchthaven zei tegen persbureau Reuters wel dat het om een gekaapt toestel ging. Diverse media meldden dat het toestel tijdens de vlucht een signaal begon te zenden om aan te geven dat het toestel was gekaapt.

Het toestel landde rond 06.00 uur in Genève. Het vliegveld werd in eerste instantie afgesloten, maar vliegtuigen kunnen inmiddels weer vertrekken en landen.