Actrice vindt 50 Shades-personage een saaie huismus

Dakota Johnson vindt haar personage Anastasia Steele een nietszeggend muurbloempje. Ze staat juist bekend om de rauwe seksscènes met miljardair Christian Grey in het boek Fifty Shades of Grey. "Maar in de eerste hoofdstukken is ze nog een studente Engels, dus dat is best saai", zegt de actrice tegen het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

Daarnaast moet Johnson momenteel vooral veel lezen. "Ik probeer me in te leven in Anastasia, te begrijpen hoe zij denkt. Dat betekent dat ik nu veel lees. Maar dat vind ik heerlijk."

Ook over de opnames tot nu toe is Johnson zeer te spreken. "Je stapt een project als dit altijd in met bepaalde angsten", zegt de 24-jarige actrice. "Maar gelukkig is geen daarvan bewaarheid geworden. De cast en crew kunnen juist heel goed met elkaar opschieten. We proberen allemaal deze film zo goed mogelijk te maken."

De weg naar de verfilming van het beroemde boek van de Britse schrijfster E.L. James ging allerminst gesmeerd. Lang werd gesteggeld over de twee hoofdrolspelers. Toen Charlie Hunnam eindelijk werd gecast voor de rol van Grey, kwamen hordes fans in het geweer. De Sons of Anarchy-acteur stond binnen de kortste keren weer op straat. Daarna werd de enigszins onbekende Jamie Dornan gecast.

Fifty Shades of Grey wordt momenteel opgenomen in Vancouver. De film verschijnt volgend jaar februari in de Nederlandse bioscoop.


Actrice vindt 50 Shades-personage een saaie huismus (Foto: Novum)