'Koning terug naar Sochi voor schaatsen'

Koning Willem-Alexander en zijn vrouw gaan dit weekend terug naar Sochi om de 1500 meter schaatsen van de mannen en vrouwen bij te wonen. Dat meldt althans persbureau Reuters. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil het bericht niet bevestigen. Ook het Internationaal Olympisch Comité, waar Willem-Alexander erelid van is, kan er niets over zeggen.

Onder anderen Ireen Wüst, Mark Tuitert en Jan Blokhuijsen komen dit weekend in actie. De verwachting is dat Nederland opnieuw medailles wint. De 1500 meter bij de mannen wordt zaterdag verreden, die van de vrouwen op zondag.

De koning en koningin waren sinds vrijdag in Sochi en vlogen dinsdagavond weer naar huis. Willem-Alexander liet eerder weten dat hij vanwege zijn grote 'sporthart' langer in Sochi hadden willen blijven. Nederland heeft tot nu toe twaalf medailles gewonnen op de Spelen.

Na het weekend kan het koningspaar door naar Oostenrijk. Daar staat maandag de jaarlijkse wintersportfotosessie van de koninklijke familie in het Oostenrijkse Lech op het programma.