FOK! wat een weer... Na zonneschijn komt regen

Op de dag van de liefde beginnen we heel aardig met ons weer. Een rug van hogedruk trekt vanochtend over ons land en deze zal dan weer opgevolgd worden door de zoveelste storing. Vooruit, we beginnen dus redelijk met brede opklaringen en een droog intermezzo. Afgelopen nacht koelde het in de heldere lucht nog enigszins af, maar vanmiddag is het gewoon weer 8 graden.

Later op de dag neemt de bewolking dan weer toe en tegen de avond begint het voor de verandering weer eens te regenen. De zuidelijke wind neemt toe tot (vrij) krachtig en later zelfs tot hard.

Morgen staat er nog meer wind, want langs de kust staat er een stormachtige wind en die kan later nog verder toenemen naar stormkracht. Overal in het land moeten we rekening gaan houden met zware windstoten. De temperaturen lopen daarbij erg hoog op, hoewel er geen records gebroken gaan worden. Het wordt morgenmiddag ongeveer 11 graden. Verder vallen er een aantal buien.

Na het weekend neemt de wisselvalligheid langzaamaan wat af en krijgen we wat vaker de zon te zien. 

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 KB1
Kuikenbiefstuk maakte weer een mooie reportage over de lente die in opkomst is.

 KB2
De bomen komen ook al in bloei.

KB3
Verder bracht Kuiken een bezoekje aan de kinderboerderij.

 KB4
De krokusjes schieten ook overal de grond uit.