Boy George heeft begrip voor ontspoorde Bieber

Boy George kan zich goed voorstellen hoe het is om net als Justin Bieber zijn leven niet helemaal op de rails te hebben. "Ik kan me met hem identificeren en ik snap ook dat hij in lachen uitbarst als je hem op zijn gedrag aanspreekt, omdat ik dat ook had gedaan", zegt de zanger in het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

Bieber werd vorige maand twee keer opgepakt en zou worstelen met meerdere verslavingen. Boy George is zelf sinds zes jaar clean. De Culture Club-zanger had naar eigen zeggen in het verleden niet geluisterd als mensen hem op het rechte pad probeerden te krijgen. "Dat is heel erg jammer want dat had me een hoop gedoe en geld gescheeld."

De 52-jarige zanger, die meerdere malen probeerde af te kicken, heeft nu weinig moeite om zich niet te vergrijpen aan verdovende middelen. "De periode voordat ik afkickte gebeurden er zo veel vreselijke dingen waardoor ik wist dat ik clean moest worden", zegt Boy George. "Sindsdien is het eigenlijk heel gemakkelijk."

De Britse Boy George is blij dat hij niet net als de 21-jarige Bieber is opgegroeid in de publiciteit. "Er zijn nu al zoveel lelijke foto's van mij op het internet te vinden. Als er nog meer online zouden staan, zou dat heel deprimerend zijn."