OM vecht vrijspraak 'insulinemoeder' aan

Justitie gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak voor de moeder die bij haar anderhalf jaar oude zoontje insuline zou hebben ingespoten. De rechtbank in Assen sprak de 34-jarige vrouw uit Sappemeer eind vorige maand vrij omdat niet vaststaat dat zij het heeft gedaan. Justitie had 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist.

Het kind werd in juli overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Daar ging hij snel achteruit. Uit bloedonderzoek bleek dat het glucosegehalte veel te laag was. Door snel glucose toe te dienen werd voorkomen dat het kind in een coma belandde. Als dat niet was gedaan had hij een hersenbeschadiging op kunnen lopen.

De vrouw verklaarde dat ze als enige op de kamer van het kind is geweest. Justitie concludeert daaruit dat zij de enige kan zijn die de insuline heeft ingespoten. De vrouw heeft dit altijd stellig ontkend. De rechtbank oordeelde dat niet valt uit te sluiten dat iemand anders, zonder dat de vrouw het wist, in de kamer is geweest en de insuline heeft toegediend.

Volgens het OM staat echter wel vast dat de vrouw verantwoordelijk is en dus is hoger beroep aangetekend.