Nieuwe Call of Duty vooral next-gen

In een interview met IGN heeft Eric Hirshberg, de CEO van Activision Blizzard, aangegeven hoe de ontwikkelstudio Sledgehammer de ontwikkeling van de volgende Call of Duty aanpakt.

"Sledgehammer benadert dit allereerst als een next-gen ontwikkeling. Het is duidelijk dat iedereen die voor het console-overgangsjaar een cross-generatie game ontwikkeld had, te maken had met het feit dat de technologie van de next-gen platforms pas duidelijk in beeld kwam en nogal veranderd is tijdens het ontwikkelproces.... Nu we de next-gen hardware in de markt en dus duidelijk hebben, is dat nu onze primaire ontwikkeling", voegde hij eraan toe.

De uitgever heeft al eerder aangekondigd dat elk Call of Duty-spel vanaf nu een driejarige cyclus van de ontwikkeling krijgt, in plaats van de gebruikelijke cyclus van twee jaar. Sledgehammer, Infinity Ward en Treyarch zullen elkaar afwisselen.

Hirshberg heeft daar nog iets op te zeggen: "met het niveau van content die we in de games stoppen werd het iedere keer een echte paardenrace om alles gedaan te krijgen dat we wilden, hebben we meer mogelijkheden met next-gen dan ooit tevoren om mee te spelen en we willen ervoor zorgen dat onze ontwikkelaars de tijd hebben om te innoveren, dingen uitproberen, om elke keer de beste creatieve visie en de best mogelijke gepolijste spel te brengen."

Een nieuwe Call of Duty komt er ook dit jaar aan, al is daar nog niets over bekend dan het hier bovenstaande.

COD:Ghosts