FloraHolland staakt lekker verder

De staking bij vestigingen van FloraHolland kan nog dagen voortduren. Donderdag en vrijdag hielden de medewerkers nog een 24-uursstaking, maar die sorteerde niet het gewenste effect. "Nu gaan we door totdat er een akkoord ligt", laat Kitty Huntjens van CNV Dienstenbond zondag weten.

FloraHolland laat in een persverklaring weten maandagochtend om 10.00 uur met de vakbonden om tafel te gaan. Volgens de vakbonden gaat dit niet om een overleg, maar een uitleg van hun plannen. "De uitnodiging getuigt van geen enkel respect voor de werknemers en de redelijke eisen die zij stellen en is daarmee zeer teleurstellend," liet Huntjens eerder weten in een verklaring.

Bij het bedrijf verdwijnen tweehonderd arbeidsplaatsen. De vakbonden vinden de ontslagvergoeding voor werknemers te laag. De stakingen in Aalsmeer en Naaldwijk zijn zondagmiddag om 16.00 uur begonnen en maandagochtend zetten medewerkers van de veiling in Rijnsburg de staking in.

Vrijdag meldden zeker 850 stakers zich bij CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten. De vakbonden lieten toen weten dat FloraHolland de staking probeerde op te vangen door uitzendkrachten in te zetten, terwijl dat verboden is. Daar lijkt zondag geen sprake van te zijn. "We houden het nauwlettend in de gaten", aldus Huntjens.