Drang naar erkenning neemt af bij Patty Brard

Patty Brard is naarmate ze ouder wordt minder uit op erkenning. "Ik weet nu beter van mezelf wat ik waard ben", vertelt de 58-jarige presentatrice zaterdag in het AD. "Ik moet wel iets kunnen, anders was ik er niet meer geweest."

Brard noemt overleven haar specialiteit. "Ik zal niet vanwege één eigenschap de geschiedenis ingaan. Eerder als een kat met negen levens." Vorig jaar zette SBS6 de presentatrice op straat, wat voor Brard als een verrassing kwam. "Ik heb een dag zelfmedelijden gehad, maar toen dacht ik: je kunt bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt die pakken ook optillen en doorgaan."

En dus stond Brard op de duikplank voor Sterren Springen. "Als ik niet op die duikplank was geklommen, had niemand het waarschijnlijk ooit nog over me gehad. Ik vond het nog lang geen tijd om achter de geraniums te gaan zitten."

Dat Brard inmiddels weer onder contract staat bij SBS6 terwijl andere oud-collega's van televisie verdwenen zijn, komt volgens de presentatrice door haar vechtersmentaliteit. "Bij oud-collega's zie ik heel vaak de houden 'graag of niet'. Die zijn echt gekrenkt door hun ontslag. Stap eroverheen, denk ik dan. Ik had ook beledigd kunnen zijn, maar dan zat ik nu met mijn gelijk op de bank."