Nog niets vernomen van stelend raadslid Dinkelland

Het stelende raadslid uit de gemeente Dinkelland dat ervandoor ging met de kas van de begrafenisvereniging lijkt nog altijd spoorloos. "We hebben helemaal niets van hem gehoord. Dan ga je je toch afvragen of er niets ernstigs is gebeurd", zegt fractievoorzitter Jos Johannink van zijn partij Lokaal Dinkelland.

"Maar aan de andere kant kan hij ook ergens zitten en zich heel goed voelen", zegt Johannink. "Wij zijn er nu verder niet mee bezig. Wij hebben hem geschorst als lid en als fractielid, maar zijn raadszetel kunnen we niet afnemen." De partij heeft er weinig schade van ondervonden, aldus de fractieleider. Misschien gebeurt dat straks op 19 maart bij de gemeenteraadsverkiezingen."

De 53-jarige Arwin van G. uit Denekamp vertrok afgelopen januari met de kas van begrafenisvereniging Helpt Elkander waar hij penningmeester was. Hij nam 21.000 euro mee.

De Twentsche Courant Tubantia spoorde hem nog op in Zwitserland, maar daar was Van G. ook al snel vertrokken."Via via heb ik gehoord dat hij drie weken geleden nog geld heeft opgenomen van zijn privérekening, maar sindsdien heb ik niks meer gehoord", aldus Johannink.

De begrafenisvereniging heeft aangifte gedaan van fraude en verduistering. Het bestuur heeft een accountant ingeschakeld om alle cijfers en feiten boven tafel te krijgen. RTV Oost meldt dat er vrijdagavond een besloten bijeenkomst is voor leden van de vereniging. Hier komt de hoogte van de schade aan de orde en het verloop van het opsporingsonderzoek.