Del Bosque niet blij met Madrileense schoppartij

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque is niet te spreken over de harde wedstrijd die Atlético Madrid en Real Madrid woensdag speelden in de Copa del Rey. "Er waren voorvallen die ik niet fijn vond om te zien", zegt Del Bosque.

De twee rivalen trapten en sloegen elkaar veelvuldig tijdens de derby, die met 3-0 werd gewonnen door Real Madrid. "Iedereen moet zijn team verdedigen, maar er waren schermutselingen en gedrag die niet passend waren", meent Del Bosque. Ondanks de vele overtredingen stuurde de scheidsrechter niemand van het veld.

De bondscoach hoopt de vrede in zijn selectie in aanloop naar het WK in Brazilië te bewaren. Bij zowel Real Madrid als Atlático Madrid spelen Spaanse internationals, onder wie Sergio Ramos, Xabi Alonso, Koke en David Villa.

Spanje heeft in het verleden last gehad van ruzies tussen internationals. Zo lagen spelers van aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid na incidenten in onderlinge duels met elkaar overhoop. Desondanks veroverde Spanje de afgelopen zes jaar de wereldtitel en twee Europese titels.