Pachter: "PlayStation Now gaat mislukken"

PlayStation Now heeft geen enkele kans van slagen. Dat zegt Wedbush Morgan game-analyst Michael Pachter in een interview met GameInformer. Volgens Pachter gaan uitgevers hun nieuwere games niet beschikbaar maken voor de streaming-service.

“PlayStation Now is a joke. There is no publisher that is going to license content that’s less than two-years old because they would be concerned that they can’t sell as many copies if they make it available for subscription or rental. This has no prayer of working. None.”

De opmerkingen van Pachter zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen. PlayStation Now is namelijk vooral bedoeld om games van oudere generaties te spelen. Bovendien lukt het Sony wel via PlayStation Plus om games aan te bieden die minder dan twee jaar oud zijn.

PlayStation Now gaat op dit moment door een bèta in de Verenigde Staten. De service wordt daar in de zomer voor iedereen beschikbaar. Europa is pas in 2014 aan de beurt. Eerder lekte er een video met beelden van de bèta, die kun je hier bekijken.