CDA doet overal mee aan verkiezingen

Het CDA doet mee in alle gemeenten waar kiezers op 19 maart een nieuwe gemeenteraad kunnen kiezen. De partij doet mee in alle grote steden, maar zoals vanouds ook in de kleine gemeenten op het platteland. Dat bevestigt campagneleider Hans Janssens donderdag.

De partij heeft kieslijsten ingeleverd voor 385 gemeentelijke afdelingen en voor de deelraden en deelgemeenten van respectievelijk Amsterdam en Rotterdam. "We doen in heel Nederland mee en zien een enorme opkomst van jonge, nieuwe talentvolle kandidaten", zei Janssens donderdag op radiostation BNR.

"In Rotterdam en Den Haag hebben we een zichtbare wethouder, maar ook in andere steden als Eindhoven en Nijmegen komen we met nieuwe mensen. In Nederland is behoefte aan een stevig CDA-geluid. Daarom doen we in alle steden mee", stelt de campagneleider. "We willen een partij zijn voor de stad én het platteland. Nederland is groter dan alleen de Randstad. Wij kennen de problemen in Groningen en de grensstreek."

Nederland telt 403 gemeenten. Dat verschilt van het aantal van 385 dat Janssens noemt. In sommige gemeenten zijn vorig jaar november namelijk al verkiezingen geweest vanwege een gemeentelijke herindeling. Enkele andere gemeenten gaan later dit jaar naar de stembus omdat hun ook een herindeling te wachten staat.

Het CDA heeft komende zaterdag op het partijcongres veel aandacht voor de raadsverkiezingen. Zo'n 180 lokale lijsttrekkers zullen daar acte de présence geven.