Minder omzet voor Nederlandse tak Vodafone

Vodafone heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar minder omzet geboekt in Nederland. De inkomsten van het bedrijf daalden met 6,6 procent naar 428 miljoen euro, zo maakte het Britse bedrijf donderdag bekend. De omzet daalde vooral doordat Nederlanders minder buiten hun mobiele bundel belden en internetten.

De meeste klanten van Vodafone kozen de afgelopen maanden voor een grotere bundel, zoals de Red-abonnementen, en gingen daardoor gemiddeld 4,3 procent meer uitgeven. Vodafone verdient echter meer aan klanten die het tegoed in hun bundel overschrijden, omdat de kosten voor bellen, sms'en en internet dan hoger liggen.

De telecomaanbieder zag het aantal Nederlandse klanten vorig kwartaal grofweg gelijk blijven op 5,3 miljoen. Ongeveer tweehonderdduizend van hen maakten eind december gebruik van het snellere 4G-netwerk, waar Vodafone het afgelopen jaar actief in heeft geïnvesteerd. In totaal heeft het bedrijf ongeveer zeshonderdduizend klanten die in een gebied met 4G-dekking wonen.

Hoeveel winst Vodafone in Nederland maakte, werd in de kwartaalcijfers niet bekendgemaakt. Ook het Britse moederbedrijf maakte geen winstcijfers bekend. Wel meldde Vodafone wereldwijd dit boekjaar zo'n vijf miljard pond (ruim zes miljard euro) winst te behalen.