Brands: "Rubin Kazan wil heel ver gaan"

Tim Matavz staat voor een transfer naar Rubin Kazan. De Russische club is bereid diep in de buidel te tasten voor de spits van PSV. Matavz kwam woensdagavond in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (1-2 winst) vijf minuten voor tijd als invaller in het veld. Het lijken de laatste minuten van de Sloveense spits te zijn geweest in het shirt van PSV.

Eerder deze week kwamen al geruchten op gang over vermeende interesse van de Russische club. Na afloop van het duel met Cambuur bevestigde technisch manager Marcel Brands dat PSV een superbod heeft ontvangen van Rubin Kazan.

"Er zijn dagen dat ik niet zoveel geld bij elkaar zie. Rubin wil heel ver gaan", zegt Brands tegenover De Telegraaf. "We moeten nu een afweging maken tussen de financiële en sportieve belangen."

Die afweging lijkt snel gemaakt bij het horen van de hoogte van de transfersom. Rubin Kazan is bereid 7,8 miljoen euro over te maken op de rekening van PSV. Daar PSV het al jaren zonder Champions League-voetbal doet en dit seizoen geen uitzicht meer heeft op het miljoenenbal, is het bod van Rubin Kazan niet te weigeren.

Ook de speler zelf ziet een vertrek wel zitten. Onder trainer Philip Cocu moet Matavz zijn concurrent Jurgen Locadia voor zich dulden. Een vertrek is voor beide partijen de beste oplossing, vindt ook zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel: "Dit is een sportieve verbetering en financieel een kans die je maar één keer in je leven krijgt."