[Copa del Rey] Barcelona pakt voorsprong op Real Sociedad

Barcelona heeft woensdag de eerste wedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey met 2-0 gewonnen van Real Sociedad. De Catalanen speelden in een laag tempo, maar scoorden via Sergio Busquets en Sociedad-doelman Enaut Zubikarai. Iñigo Martinez kreeg direct na de 1-0 rood en dus speelde Sociedad de tweede helft met een man minder.

Barcelona had de wedstrijd al eerder kunnen beslissen. Voor rust schoot Lionel Messi een vrije trap op de lat en ook Zubikarai voorkwam dat Barcelona vaker scoorde. De doelman werd bij de 2-0 gepasseerd door Alexis Sanchez maar de inzet van de Chileen stuiterde via de paal weer het veld in. Gorka Urkola schoot de bal wild weg en raakte zijn eigen doelman die machteloos toekeek hoe de bal het net in stuiterde. De return van de halve finale wordt volgende week gespeeld.