Kerk Houten laakt abortuskliniek

De Eskolkerk te Houten heeft een nieuwe buurman. Maar het is maar zeer de vraag of het ooit goede buren zullen worden, die goede gesprekken over de schutting zullen voeren. De kersverse buurtbewoner is namelijk een abortuskliniek. De lokale SGP noemde het feit dat de kliniek uitgerekend op deze locatie kindertjes naar de hel gaat sturen, nogal wrang.

De kerk heeft besloten tot een stil protest. Afgelopen zondag heeft men na een dienst waarbij men zelf een jonge creatie van de schepper half verzuipt, stilgestaan bij de opening van abortuskliniek CASA. Aanvullend hebben de relikneuzen ongevraagd gebeden voor het hele dorp.

Ds. C.G. Vreugenhil ging de gemeente voor in het gebed: "We bidden U in het bijzonder in verband met de moord op het ongeboren leven als morgen het werk in de kliniek gaat draaien. Als de kindertjes uit elkaar gesneden worden, de armpjes en de beentjes, het hoofdje en het rompje. Leven dat U gaf als een wonder. HEERE, doe niet met ons naar onze zonden. HEERE, laat geen bliksemstraal uit de hemel neerdalen. We hebben het verdiend. Maar we bidden U om genade, om bekering, voor de vrouwen die grote spijt hebben van deze daden, de vrouwen die morgen of later nog eens op gesprek te komen met andere vrouwen. Zegen HEERE, alles, ook wat we als gemeente willen doen in alle stilheid op de achtergrond. Zonder lawaai en zonder protesten, op de knieën. Maar ook in de praktijk; om zorg te creëren voor aanstaande moeders die ongewild zwanger zijn en die erover nadenken hoe dat moet. En voor moeders die moord hebben laten plegen. HEERE, ontfermt U Zich en geef dan dat we een spelonk van Adullam mogen zijn voor mensen in nood."

Het is nog niet helemaal duidelijk wat den HEERE geantwoord heeft.

CASA is een organisatie die moordenaressen in spe begeleidt op weg naar een eventuele abortus. De kliniek in Houten is de zevende vestiging die in Nederland geopend is. Elk jaar maken 32.000 vrouwen zich schuldig aan deze zware zonde. De kerk heeft in een eerder stadium nog onderzocht of ze een stokje konden steken voor de komst van de kliniek, maar is hierin niet geslaagd.