[update] Anchorman 2 toch in de bioscoop

Het lijkt erop dat Anchorman 2: The Legend Continues toch in de Nederlandse bioscoop wordt vertoond. Dat bevestigt bioscoopgigant Pathé Nederland tegenover Novum Nieuws. Eerder deze week liet producent en distributeur Universal weten dat de komedie met Will Ferrell, Steve Carell en Christina Applegate niet in Nederland te zien zou zijn vanwege 'tegenvallende resultaten in Europa'.

"Het is een keus van de distributeur", legt een woordvoerder van Pathé uit. De film komt zeer waarschijnlijk nog dit jaar uit, maar over de specifieke premièredatum kan Pathé nog niets zeggen. Universal was niet bereikbaar voor commentaar.

In Anchorman 2: The Legend Continues is Ferrell wederom te zien als de zelfingenomen nieuwspresentator Ron Burgundy. Waar de eerste film Anchorman: The Legend of Ron Burgundy uit 2004 nog ging over een plaatselijke nieuwszender in de jaren zeventig, toont het vervolg hoe de nieuwsploeg de eerste 24-uurs nieuwszender in New York bemant.

Update 11 februari:
Ook Universal Pictures is teruggekomen op het besluit de film niet uit te brengen. De distributeur maakte vandaag bekend dat de film vanaf 27 maart te zien is in de Nederlandse bioscopen.

Anchorman 2 filmposter