'Justin Bieber en vader vielen stewardess lastig'

Justin Bieber en zijn entourage, onder wie zijn vader, hebben zich zwaar misdragen in het privévliegtuig dat vrijdag werd doorzocht op drugs. Het gezelschap viel tijdens de vlucht een stewardess lastig en rookte zo veel joints dat de piloten hun zuurstofmasker moesten opzetten, blijkt uit een rapport over het incident dat in handen is gekomen van de Amerikaanse zender NBC.

De 19-jarige Canadese zanger vloog met zijn vader en tien vrienden naar New Jersey. "De piloot verklaarde dat hij de passagiers, inclusief Bieber, meerdere keren heeft gevraagd geen marihuana meer te roken", staat in het document. Volgens de stewardess gedroegen de passagiers zich 'verbaal extreem onbeschoft'. Ze verschanste zich uiteindelijk in de cockpit om met rust te worden gelaten.

Bij aankomst in de Verenigde Staten alarmeerde de wietlucht die uit het vliegtuig kwam de douane, waarop Bieber urenlang werd ondervraagd. Het toestel werd bovendien doorzocht met drugshonden. Er werden lege zakjes gevonden waar marihauna in had gezeten. Door het incident kan de zanger voortaan niet meer zo makkelijk van en naar de VS vliegen. De douane houdt hem van nu af aan nauwlettend in de gaten.