Dankbaar baasje op zoek naar hondenredder

Het baasje van Shih tzu Pinkie, Linda Stijsiger uit Leidschendam, is naarstig op zoek naar de redder van haar hondje. Ze wil de held zó graag bedanken dat ze een oproep heeft geplaatst op Facebook

Toen Pinkie in park Marlot (Den Haag Mariahoeve) uit wandelen was met een vriendin van Stijsiger, werd het dier plotseling aangevallen door een 'soort van jachthond', aldus het baasje. De jachthond beet Pinkie, trok het dier de lucht in en begon verwoed te schudden. Stijsiger vermoedt dat het grotere dier dacht dat Pinkie een konijn was. Gelukkig liet de vermeende jachthond Pinkie al snel weer los.

Pinkie was echter zo geschrokken dat hij pardoes het water in sprong. Een toevallige voorbijganger die met een klein bruin hondje ook in het park aan het wandelen was bedacht zich geen moment, sprong de kleine rakker achterna en redde het dier. Helaas is de vriendin van Linda vergeten te vragen naar de naam en het telefoonnummer van Pinkies redder, al had ze wel de tegenwoordigheid van geest die van de eigenaar van de jachthond te vragen en te noteren.

Pinkie maakt het naar omstandigheden goed: het hondje loopt alleen een beetje mank. Wat er was gebeurd als de man met het kleine bruine hondje niet zo kordaat had ingegrepen? 'Dan was hij waarschijnlijk doodgebeten. En als die man niet in het water was gesprongen, was Pinkie misschien wel verdronken', aldus Stijsiger.

Update 22.07 uur De redder van Pinkie is gevonden inmiddels  Lees hier meer