Philips bedreigd door oud-afnemer wietlampen

Philips wordt door een grote afnemer van lampen voor de wietteelt bedreigd. Het elektronicaconcern laat zaterdagavond weten dagelijks dreigementen te ontvangen. De afnemer eist dat Philips weer lampen levert. Het concern schrijft in een persverklaring de leveringen "nimmer te hervatten".

"In tegenstelling tot de gemaakte afspraken worden wij al maanden, vaak dagelijks, door de afnemer via mail, bij onze gebouwen en zelfs op het huisadres van Philips-mensen lastiggevallen, geïntimideerd en bedreigd met als doel het opnieuw leveren van lampen", staat te lezen in de persverklaring. Het bedrijf reageert met het bericht op de uitzending van het tv-programma Brandpunt dat zondagavond wordt uitgezonden. De redactie heeft aanwijzingen dat Philips jarenlang 'goed geld heeft verdiend aan de wietbranche'.

Het concern laat weten zich bewust te zijn dat Philips-lampen worden gebruikt voor wietteelt. "Philips heeft twee jaar geleden bewust besloten om niet meer te leveren aan bedrijven die onze lampen doorleveren aan de wietbranche", schrijft het bedrijf in de verklaring. De leveringen aan de drugsbranche is 'afgebouwd'.

Philips wil niet op televisie reageren op de dreigementen vanwege de veiligheid van de werknemers. Het bedrijf vindt het 'onverstandig dat een publiek podium wordt gegeven aan deze voormalige afnemer.'