Vader schrijft 826 servetjes aan dochter

De vader van de 14-jarige scholiere Emma Claire Callaghan is ernstig ziek. In 2011 kreeg hij nierkanker, een jaar later prostaatkanker en afgelopen oktober kwam de nierkanker weer terug. De kanker is inmiddels uitgezaaid en het ziet er slecht uit voor vader Garth.

"Ik heb tien procent kans om de komende vijf jaar te overleven", schrijft hij in een e-mail aan Huffington Post. Daarom besloot hij om tot de dag dat ze haar diploma haalt op de middelbare school, voor zijn dochter elke dag een lief woord of een mooie spreuk op een servet te schrijven.

"Een simpele 'hallo' kan tot een miljoen dingen leiden."
"Je hebt geen reden nodig om mensen te helpen."
"Maak stapstenen van struikelblokken."
"Do or do not. There is no try." -Yoda   

Naar eigen zeggen werd hij geïnspireerd door het project Because I said I would, dat 'gewijd is aan het verbeteren van de mensheid middels de kracht van een belofte.' Hij plaatste een foto op de site waarop hij een bordje vasthoudt met de tekst: "Ik zal 826 servetboodschappen schrijven voor Emma!"

Sinds oktober krijgt Emma elke dag rond de lunch een bemoedigende boodschap op een servetje mee. En omdat vader Callaghan niet weet hoe lang hij er nog is, heeft hij al een stapel servetjes als reserve geschreven.

Garth Callaghan: "Ik wil dat mijn dochter weet hoeveel ik van haar hou en wil dat ze een sterke, positieve, zelfverzekerde vrouw wordt. Dat wilde ik al vóór de diagnose, maar nu begrijp ik maar al te goed dat onze tijd samen eindig is."

"In het geval dat ik aan kanker overlijd -of waaraan ook- zal mijn dochter geschreven bewijs hebben van mijn liefde voor d'r en mijn kijk op het leven." De vader houdt een blog bij en plaatst foto's van de servetten ook op een Facebookpagina

Nog enkele servetspreuken:

"Schrijf iets dat het waard is om te lezen, of doe iets dat het waard is om over te schrijven." -Benjamin Franklin
"Lieve Emma, alles met mate. Behalve 'Awesome'. Je kunt nooit genoeg Awesome hebben. Liefs, pa."
"Lieve Emma, soms als ik een wonder nodig heb, kijk ik in je ogen en besef ik dat ik er al één gemaakt heb. Liefs, pa."
"Niemand kan je minderwaardig laten voelen zonder jóuw toestemming." -Eleanor Roosevelt
"Wie nergens voor staat, valt overal voor." -Alexander Hamilton