Poker: geen gokken in essentie

Poker is in essentie geen gokken, dat zegt bijna 50 procent iin de FOK!poll. Maar dat gezegd hebbende, de meeste mensen spelen het wel als een gokspel, vndt deze 50 procent.

20 procent vind dat het helemaal geen gokspel is, ook niet hoe mensen het spelen. Die zijn gewoon minder goed, net zoals er mensen zijn die niet kunnen voetballen of darten. 27 Procent vindt het wel degelijk gokken.

Enkele reacties:

 Je kan nog zo goed zijn, uiteindelijk kan je niks zonder bruikbare kaarten. De geluksfactor is behoorlijk bepalend.

Er zijn maar een handjevol spelers die winst halen maar wel met enorme flucturerende bedragen. In essentie is t behendigheid maar de meeste mensen beheersen die behendigheid niet. Gokken dus

Op termijn krijgt iedereen evenveel goede handen. Op 50 handen die je in een toernooi speelt kun je inderdaad pech hebben, maar als je 1000+ handen speelt heb je ongeveer even veel goede en slechte handen als de rest. En dan komt het er op aan wat je er mee doet.

"In essenstie niet maar op de manier waarop 95% van de mensheid het speelt wel". Als dat van iets een gokspel maakt dan zijn bowlen, darts, pool/snooker/biljart en vele andere behendigsheid spellen/sporten ook gokken. Alles waarbij een bepaalde mate van behendigheid/inzicht nodig is om het goed te spelen is voor 95% van de mensheid een gokspel omdat ze die behendigheid/inzicht (nog) niet hebben.


Het feit dat dezelfde personen steeds in de toptoernooien spelen bevestigd voor mij dat dit geen gokspel is.
Alleen is 99% van de mensen er minder behendig in...