BREIN krijgt fuckyou van rechter

Internetproviders Ziggo en XS4ALL hoeven torrentsite The Pirate Bay niet langer te blokkeren. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald, zo meldt XS4ALL. De blokkade is volgens het hof en diverse onderzoeken niet effectief en buitenproportioneel. En dat klopt.

XS4ALL reageert opgelucht. "Wij zijn blij dat het gerechtshof de informatievrijheid, een grondrecht van alle Nederlandse burgers, in bescherming neemt."

De zaak werd aangespannen door de gekkies van Stichting Brein, zelfbenoemd 'beschermers van auteursrechten', vooral bekend van blafbrieven en ineffectieve werkwijzen, die vooral meer en meer aandacht vestigen op de mogelijkheden van downloaden.

Abonnees van de internetproviders maken - volgens de auteursrechtenorganisatie - inbreuk op auteursrechten door muziek, films of games uit te wisselen. De rechtbank gaf de organisatie daarin begin 2012 gelijk. Daarop moest de toegang tot de site worden geblokkeerd.

Ook besloot de rechter dat de providers geen informatie meer mochten publiceren waarmee gebruikers de blokkades konden omzeilen. Ziggo en XS4ALL lieten het er echter niet bij zitten. Ze blokkeerden de toegang wel, maar spanden hoger beroep aan.

Naast het enorme gezichtsverlies voor Tim Kuik en de zijnen worden zij nu ook gedwongen de juridische kosten te betalen. Die zijn opgelopen tot € 326.000 (LOL)

Recent besloot BREIN nog dat het aanbieden van zelfgemaakte ondertitels voor films een grove inbreuk was. Ondertitelaars kregen een dwangsom schikkingsvoorstel van 1500 euro in de bus. Om ook dat aan te vechten hebben de ondertitelaars geld nodig. Ze startten hiervoor een inzameling.

Update (Danny)

Bericht kloppend gemaakt