Duizenden Amerikanen willen van Justin Bieber af

Ruim 53 duizend Amerikanen hebben een petitie getekend om de Canadese zanger Justin Bieber uit de Verenigde Staten te zetten. Als de petitie voor 22 februari door honderdduizend mensen is ondertekend, wordt het verzoek ingezien door de Amerikaanse overheid. Dat staat op een speciale website van het Witte Huis waar mensen petities kunnen indienen.

"We willen graag dat de gevaarlijke, onverantwoordelijke, destructieve en drugsgebruikende Justin Bieber wordt gedeporteerd", luidt de motivatie van de petitie, die sinds donderdag online staat. "Hij is niet alleen een bedreiging voor de veiligheid van Amerikanen maar heeft ook een slechte invloed op de jeugd. We willen Justin Bieber graag verbannen uit onze maatschappij."

De 19-jarige zanger, die in Californië woont, werd vorige week gearresteerd bij een straatrace voor rijden onder invloed. Bieber kwam de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws vanwege zijn wangedrag. Zo bekladde hij in meerdere landen gebouwen met graffiti, deelde hij het bed met een Braziliaanse pornoster en zou hij een drugsprobleem hebben. Ook bekogelde hij eerder deze maand de woning van zijn buurman met eieren.