Arrestatie Bieber: miljoenen tweets

De arrestatie van Justin Bieber heeft ook op Twitter behoorlijk wat losgemaakt. In de 24 uur nadat Bieber woensdagnacht in Miami Beach in de boeien werd geslagen, werd ruim vier miljoen keer getwitterd over het tieneridool. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site The Wrap.

Dat Biebers arrestatie veel werd besproken via Twitter, was ook terug te zien in de trending topics. Hashtags als #WeWillAlwaysSupportYouJustin en #FreeBieber werden veelvuldig gebruikt. Seth Rogens tweet, waarin de acteur Bieber uitmaakte voor een stuk stront, was een van de tweets die het vaakst gedeeld werd.

Bieber werd woensdagnacht gearresteerd na een illegale straatrace. De 19-jarige zanger was onder invloed van verschillende verdovende middelen. Na het betalen van een borgsom van 2500 dollar mocht het tieneridool de gevangenis weer verlaten. Bieber is momenteel in Panama, blijkt uit foto's die lokale media publiceerden.

Het Canadese tieneridool reageerde vrijdag voor het eerst op alle commotie rondom zijn arrestatie. "Wees sterk, God is met ons", twitterde hij naar zijn fans. "Jullie zijn allemaal waardevol, ongeacht wat anderen zeggen."