Trein geflitst in Zwitserland

Een Zwitserse treinmachinist werd zondag getrakteerd op een flitsende verrassing. De nietsvermoedende machinist werd namelijk door de politie geflitst bij een snelheidscontrole, meldt de Zwitserse krant 20 Minuten op haar website.

De machinist was onderweg van Bülach naar Winterthur toen hij plotseling een flits zag. Hij wist het meteen, het was een snelheidscontrole. Op de foto is inderdaad een stuk van de trein te zien, terwijl de straat parallel aan het spoor helemaal verlaten is.

Volgens een woordvoerder van de spoorwegmaatschappij Thurbo is het geval niet uniek. "Ik heb zo'n voorval één keer eerder meegemaakt, ongeveer twee jaar geleden. Het kan gebeuren als het spoor direct naast de weg loopt waar de controle plaatsvindt", aldus woordvoerder Gallus Heuberger. "Natuurlijk rijdt de trein daar harder dan de maximumsnelheid op de weg. Op het spoor gelden andere verkeersregels."

Volgens de politie komt het vaker voor dat andere 'verkeersdeelnemers' dan gehoopt worden geflitst. "Vaak zijn het wielrenners", meldt politiewoordvoerder Stefan Oberlin. "Maar we hebben ook al eens een eend geflitst."