Uitslag AFC Ajax - PSV

Om 16.30 uur begon in de Amsterdam ArenA de topper tussen Ajax en PSV. Ajax is de winterkampioen en PSV kent tot nog toe een moeizaam seizoen.

Ajax begon fel en zette de bezoekers goed onder druk. Naar mate de eerste helft vorderde kwam PSV beter in het spel en creeerden ze een aantal kansen. De bal ging er echter niet in bij kansen van PSV-debutant Ruiz, Depay, Maher en Locadia. Vlak voor rust had Ajax op 1-0 kunnen komen, maar Serero kreeg de bal niet in het doel.

Na rust kwam de thuisploeg beter uit de kleedkamer. Onder meer via Schöne, Klaassen en Fischer werd de ploeg gevaarlijk. PSV moest meer terug naar de eigen helft en alleen via Schaars waren ze nog dichtbij een doelpunt. Het was Ajax dat na ruim een uur spelen op voorsprong kwam. Moisander speelde de bal op Schöne die de bal in één keer voorlegde op Sigthórsson waarna de IJslander hem fraai binnenkopte.

Het resterende half uur was ook voor Ajax. Sigthórsson had nog twee keer kunnen scoren, maar slaagde hier niet in. PSV kwam niet meer aan kansen maken toe, waardoor de eindstand 1-0 is. PSV zakt door de nederlaag naar de achtste positie.

Sigthórsson scoort de 1-0, wat later ook de eindstand blijkt te zijn. (Foto: Pro Shots)