Gemeente Hoorn spamt inwoners

Door een fout in een programma dat mailings voor de gemeente Hoorn verzorgt, hebben 250 inwoners van die gemeente grote hoeveelheden e-mails ontvangen. De aantallen lopen uiteen van 40 tot zelfs 1450 mails. Ook ontvingen veel mensen de adressen van anderen in de cc.

Het gaat om de verzending van een standaard e-mail over de jeugdsportpas, zo meldt de gemeente. Er is geen sprake van een virus of een opzettelijke actie. Het mailprogramma van het bedrijf dat de mailing moest uitvoeren zou niet goed hebben gefunctioneerd. Er komt een stevig gesprek met het bedrijf. "Het is duidelijk dat dit in de toekomst niet meer mag voorkomen", zegt wethouder van Sport Aart Ruppert.

1500 kinderen in Hoorn krijgen een paar keer per jaar mail over de jeugdsportpas. Ook hun ouders ontvangen deze berichten. "We vinden het heel vervelend dat zowel kinderen als ouders zo veel mails hebben ontvangen. Ik snap ook dat mensen boos zijn over het feit dat e-mailadressen in de cc terecht zijn gekomen, en dus zichtbaar voor andere deelnemers zijn geworden", zegt Ruppert.

Volgens de wethouder is de gemeente druk bezig om de vele reacties die zijn binnengekomen te beantwoorden. "We sturen een mail naar alle mensen die adressen in de cc hebben ontvangen met de vraag om deze niet verder te verspreiden."