Utopianen krijgen internet

Het hebben van internet behoort blijkbaar ook tot een Utopia. De bewoners van het SBS6-programma zitten net twee weken opgesloten, maar een internetverbinding is inmiddels geregeld.

Voor de start van de reallifesoap werden allerlei beloftes gedaan over het programma. Zo zouden de bewoners zelf een samenleving moeten opbouwen op een leegstaand terrein in 't Gooi. Gas- en elektraleidingen zouden gelegd zijn, maar niet de boventoon voeren. Duurzaamheid en innovatie daarentegen wel.

Inmiddels lijken die kaarten dus heel anders te liggen. Van een echt Utopia lijkt geen sprake meer. De bewoners zijn binnen de kortste keren een afspiegeling van de Nederlandse samenleving aan het opbouwen. Gas was binnen enkele dagen al geregeld en inmiddels hebben de bewoners ook al elektra. Daar zal deze week dus ook internet aan toegevoegd moeten worden.

Voor een vriendelijk prijsje van 40 euro per maand krijgen de bewoners een dongle voor een laptop, die ze nóg niet hebben, en een smartphone ter waarde van ruim 500 euro.

Of de Utopianen ook vrij toegang krijgen tot het gehele web is nog niet duidelijk. Mogelijk zouden we ze in dat geval hopelijk snel mogen verwelkomen op ons Utopia forum.