Vliegticket blijkt geen koopje te zijn

Een stelletje uit Leicester, Engeland was zeer in hun nopjes toen ze een koopje hadden gevonden. Voor iets meer dan 950 euro zou het namelijk mogelijk zijn gezamenlijk vanuit Birmingham naar het Caribische eiland Trinidad te vliegen. De teleurstelling was nogal groot toen ze op het vliegveld erachter kwamen dat het niet vliegveld Birmingham in de Engelse Midlands betrof, maar Birmingham-Shuttlesworth, gelegen in de Amerikaanse staat Alabama.

Een verschilletje van een kleine 7000 kilometer. Ondanks de overeenkomsten tussen beide vliegvelden (ze werden gelijktijdig in gebruik genomen en hebben ongeveer dezelfde grootte) werd dit net eventjes te gortig. Er zat niets anders op dan weer in de auto te springen en weer naar huis te rijden. Het stel heeft nu een –goedkope- reis naar Benidorm geboekt, zoals de meeste Britten doen.

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijk 'foutje' gemaakt is. Drie maanden geleden stapte een halfbezopen bejaarde nog uit op het eiland Grenada, een eiland voor de kust van Venezuela, terwijl zij toch echt in de veronderstelling was dat ze een reisje had geboekt naar Granada in Spanje.
Ook ambtenaren uit het Engelse Birmingham hebben ooit 720.000 folders laten drukken waarop de skyline van een zonnig Birmingham, Alabama te zien was, in plaats van de grijze fabrieksrook die ze gewend zijn.