Nieuwe burgemeester New York blundert met pizza

De kersverse burgemeester van New York Bill de Blasio heeft zijn eerste openbare vergissing begaan: op een foto is te zien hoe hij pizza met mes en vork eet. Voor veel New Yorkers is dit een culinaire en culturele faux pas. Zij vinden dat pizza met de hand moet worden gegeten.

De Blasio was op een politieke bijeenkomst in een pizzarestaurant op Staten Island toen hij, met bestek in de hand, op de gevoelige plaat werd vastgelegd. De foto deed al snel de ronde op Twitter, waar mensen zogenaamd woedend waren op de burgervader en om zijn vertrek riepen.

De Blasio, die prat gaat op zijn Italiaanse afkomst, legde later uit dat hij pizza eet zoals zijn Italiaanse voorvaderen: hij begint met een mes en vork, en verruilt deze later voor zijn handen.

De burgemeester is niet de eerste New Yorker die deze blunder begaat. Toen Sarah Palin in 2011 een bezoek bracht aan Donald Trump nam de vastgoedmagnaat haar mee naar een pizzatent en at hij zijn pizzapunt met mes en vork. Dat was genoeg reden voor komiek Jon Stewart van The Daily Show om een speelse tirade tegen Trump af te steken.